Als uw kind van paarden houdt, is de kans groot dat hij of zij ervan droomt om op te zadelen en de zonsondergang tegemoet te rijden. Het goede nieuws is dat we lessen aanbieden voor beginners en gevorderden, waar kinderen de basis en meer kunnen leren zonder de grote kosten van het hebben van een eigen pony. Naast het avontuur dat paardrijden met zich mee kan brengen, kan het berijden van een groot dier zoals een paard gedurende meerdere lessen, zelfvertrouwen en zelfrespect opbouwen. Hiervoor kun je bij ons terecht om op te zadelen en veel plezier te beleven!

Bij Paardrijden met Plezier beginnen we bij het begin, je leert hoe je een paard uit de wei moet halen, hoe je een halster om moet doen, je leert het paard kennen tijdens het borstelen en krijgt hierdoor een goede basis mee voor alle lessen in de toekomst.


Een bezoek aan een manege is een geweldige manier om de natuur in te gaan en te genieten van de frisse lucht. Kinderen blijven fit door de beweging en krijgen de kans om een band op te bouwen met het dier. Paardrijden leert kinderen waardevolle levensvaardigheden zoals geduld, verantwoordelijkheid en respect voor mens en dier.

Als je kind je smeekt om paardrijlessen te nemen, vraag je je waarschijnlijk af of het een goede investering zal zijn. We weten het, we weten het – het is niet goedkoop. Dat gezegd hebbende, is het misschien de moeite waard om naar te kijken.

Verantwoordelijkheid

Als uw kind leert rijden, leert hij of zij hoe je een veilige en verantwoordelijke ruiter kan zijn. Ze leren vaardigheden zoals verkeersbewustzijn, veilig op- en afstappen en hoe ze op de juiste manier paarden kunnen benaderen en meenemen.

Kinderen kunnen ook vanaf de grond verantwoordelijkheid leren. Paarden hebben natuurlijk voer, voldoende schoon water en een schone en veilige leefomgeving nodig.

Leren hoe je voor een paard moet zorgen, is zeer effectief om kinderen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor iets anders dan zichzelf.

Bouw sociale vaardigheden op

Paardrijden houdt vaak in dat je deel uitmaakt van een bredere paardengemeenschap. Uw kind zal dit meemaken, wat fantastisch is voor de ontwikkeling van zijn sociale vaardigheden.

Als uw kind deelneemt aan paardrijlessen, zal het dit waarschijnlijk samen met andere kinderen doen. Dit is een geweldige kans voor kinderen om hun sociale vaardigheden op te bouwen rond andere kinderen met dezelfde passie voor paarden.

Motorische vaardigheden ontwikkelen

Bij het leren rijden, voeren kinderen verschillende taken uit die gunstig zijn voor de ontwikkeling van de fijne motoriek. Met name ruiters leren een goede coördinatie aan, wat voor een groot deel bijdraagt aan deze ontwikkeling.

Een studie (link) toonde aan dat paardrijden kinderen met autisme, ADHD en andere neurologische ontwikkelingsstoornissen kan helpen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

De studie merkt ook op dat veel ouders en verzorgers een verbetering in het academische en sociale leven van hun kinderen noemden.

Zelfvertrouwen vergroten

Het ontwikkelen van zelfvertrouwen is een enorm belangrijk onderdeel van het vroege leven van een kind. Paardrijden is een geweldige manier om kinderen te helpen zich zelfverzekerder te voelen.

Als je erover nadenkt, vergt het veel moed van een jong kind om op een dier te stappen dat veel groter en sterker is dan zij zijn.

In de paard-mens-samenwerking kijkt het paard naar de mens voor leiderschap. De persoon die rijdt, moet leren om zijn paard signalen en aanwijzingen te geven over wat hij wil dat het paard doet.

Als een kind dit kan, geeft het een gevoel van leiderschap. Dit helpt hun zelfvertrouwen te groeien, omdat ze zichzelf als capabele jonge mensen kunnen zien en trots zijn op hun prestaties.


Meer dan alleen paardrijden

Je mag hier voeren, poetsen, vlechtjes maken, gezellig met andere meiden napraten over de les en meehelpen met de paarden verzorgen.

Smile for the camera!

Contact proberen
Naam
Naam
Naam contactpersoon
Naam ruiter
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden
Ik ben geen robot